• Mistrzostwa Cheerleaders

Technik Hotelarstwa

Branża hotelarsko turystyczna cały czas rozwija się w naszym kraju, a Łochów i jego okolice położone niedaleko stolicy przyciągają inwestorów i turystów, więc pewne  miejsca do pracy Czekają Na Ciebie !!!

Gdzie może podjąć pracę i jakie zawody może wykonywać technik hotelarstwa?

  • hotele, pensjonaty, ośrodki wypoczynkowe
  • ośrodki konferencyjne, firmy organizujące kongresy i konferencje
  • pracownik ośrodków rekreacji, odnowy biologicznej
  • sektor hotelowy, restauracyjny na statkach pasażerskich morskich i śródlądowych
  • kierownik, menedżer hotelu
  • pracownik recepcji hotelowej, kierownik recepcji
  • konsjerż w hotelu
  • pracownik, szef restauracji, kelner, barista, barman
  • kierownik służby pięter w hotelu, inspektor pięter, pokojowa
  • firmy zajmujące się rozwojem sieci hotelowych i pozyskiwaniem nowych miejsc pod ich budowę
  • własne przedsiębiorstwo świadczące usługi noclegowe i gastronomiczne

Czym zajmuje się technik hotelarstwa?

  • planuje, organizuje, oferuje, koordynuje oraz wykonuje usługi hotelarskie w obiekcie hotelarskim i innych obiektach, w których świadczone są usługi hotelarskie.
  • przyjmuje rezerwację usług, ustala zakres zamówionych usług, sposób ich świadczenia oraz formę zapłaty.
  • przyjmuje gości w obiekcie, kompleksowo ich obsługuje w trakcie pobytu, wykwaterowuje z obiektu, rozlicza koszty pobytu gości oraz przyjmuje należność.
  • obsługuje również gości o specjalnym znaczeniu – typu VIP, CIP, gości niepełnosprawnych.
  • organizuje i oferuje usługi dodatkowe: konferencyjne, turystyczne, rekreacyjno-sportowe,  typu Wellness i SPA oraz okolicznościowe na specjalne zamówienie.
  • prowadzi korespondencję z odbiorcami usług hotelarskich oraz obsługuje sprzęt biurowy, korzysta z komputerowych programów użytkowych i hotelowych.
  • promuje oferowane usługi z wykorzystaniem różnorodnych form reklamy, sprzedaży  osobistej, promocji sprzedaży oraz technik z zakresu public relations.
  • współpracuje z innymi podmiotami oferującymi usługi hotelarskie, analizuje oferty konkurencji, obserwuje rynek hotelarski oraz zbiera opinie o preferencjach gości.
  • prowadzi dokumentację eksploatacyjną obiektu hotelarskiego, oblicza i interpretuje wskaźniki wykorzystania bazy hotelowej oraz wskaźniki sprzedaży i opłacalności prowadzonej działalności.
  • utrzymuje czystość i porządek w obiekcie hotelarskim.
  • Przygotowuje i podaje śniadania.

Komentarze

  • Szkoła Współpracy